Hoi, ik ben Melissa!
Jarenlang vonden mijn zelfgebakken lekkernijen hun weg naar honderden klanten binnen heel Nederland en België.
Nu help ik jou om de lekkerste glutenvrije, lactosevrije en vegan creaties uit je oven te toveren!

Mijn verhaal
Ik had nooit de ambitie om een eigen bedrijf te beginnen, maar toch startte ik jaren geleden een online bakkerij met glutenvrij, lactosevrij en vegan koek & gebak. De reden? Mijn zus heeft verschillende voedselintoleranties en kon nooit meegenieten van een lekker gebakje of smakelijke koek. Dat moest anders vond ik!
Omdat ik al heel wat jaren bakte vond ik het een leuke uitdaging om koeken te bedenken die net zo goed smaakten als die met roomboter en tarwebloem. Ik bracht uren door in de keuken met het bedenken van recepten, en na een tijdje had ik 4 smaken waar ik (én mijn testpanel) helemaal tevreden over was. Omdat ik zelf wel gluten en lactose verdraag kon ik extra kritisch zijn. Dit heeft de recepten alleen maar beter gemaakt!

Tijdens al dat experimenteren groeide het idee om hier meer mee te doen, zodat ook anderen met intoleranties en allergieën konden meegenieten van dit lekkers. Dit idee liet me niet meer los en vol enthousiasme werkte ik aan het concept, de website en huisstijl en ik bracht natuurlijk een bezoekje aan de Kamer van Koophandel. VRY Bakkery was geboren!
De groei van VRY Bakkery
In de jaren daarna groeide mijn bedrijf en werd er steeds meer besteld. Ik ontwikkelde regelmatig nieuwe producten (die ook nog eens eivrij en vegan waren), en bedacht specials rond de feestdagen. Ook bracht ik als eerste in Nederland een glutenvrije en vegan variant op beschuit met muisjes op de markt!
Naast het bakken en verzenden van bestellingen was ik regelmatig te vinden op de glutenvrije markten van de Nederlandse Coeliakie-vereniging. Ik deed dit allemaal met veel plezier naast mijn fulltime baan bij een woningcorporatie.

Een nieuw hoofdstuk
Begin 2025 besloot ik te stoppen met het aannemen van bestellingen. De energie die ik uit mijn bedrijf haalde werd wat minder en met een eerste kindje op komst pasten de lange bak- en inpakdagen niet meer in mijn leven. Helemaal stoppen was echter geen optie, want ik ben nog altijd trots op wat ik met VRY Bakkery heb opgebouwd en ik vind het leuk om anderen te helpen!
Daarom heb ik mijn ziel en zaligheid gestopt in het creëren van mooi vormgegeven e-books vol met handige baktips en recepten die mijn bakkerij tot een succes maakten. Zodat ook jij de lekkerste glutenvrije, lactosevrije & vegan cookie pie, brownies en koeken zonder moeite uit de oven tovert!