ALLERGENEN

VRY Bakkery is ontstaan vanuit de wens dat mensen met een voedselintolerantie ook kunnen genieten van versgebakken zoetigheden. Het is onze missie om iedereen, met of zonder speciale dieetwens, te laten ervaren hoe smaakvol glutenvrij, lactosevrij, koemelkvrij en vegan kan zijn.

Getest op sporen van gluten en lactose

In juni 2022 zijn onze koeken getest op sporen van gluten en lactose door Allergenen Consultacy BV. We vonden dit belangrijk omdat in onze keuken soms met gluten en lactose gewerkt wordt. Uiteraard nooit tijdens het maken van bestellingen!

Allergenen Consultancy BV concludeerde in het analyserapport dat er geen sporen van gluten en lactose zijn aangetoond.

Zo voorkomen wij kruisbesmetting

Wij doen ons uiterste best om ervoor te zorgen dat er geen kruisbesmetting ontstaat. Zo wordt voor en na elke bakronde de keuken (inclusief oven) volledig gereinigd en gebruiken we aparte materialen zoals beslagkommen, spatels, snijplanken etc. Ook gebruiken we uitsluitend gecertificeerd glutenvrij bloem.

Wij kunnen niet altijd volledig nagaan hoe alle ingrediënten tot stand komen. Voor zover in alle redelijkheid van ons verwacht mag worden doen wij ons uiterste best om dit zo goed mogelijk te achterhalen. 

Noten

In sommige producten zitten noten. Bekijk hiervoor de ingrediënten. Als noten niet als ingrediënt vermeld staan mag je ervan uit gaan dat er ook geen sporen van noten in het product zitten. Onze producten hier niet op getest dus wij kunnen dit helaas niet garanderen. Overweeg zelf of dit een mogelijk gezondheidsrisico voor jou is.

Disclaimer

Het blijft aan jou om te beoordelen of onze producten een mogelijk risico voor je gezondheid zijn. Wij zijn niet aansprakelijk voor gezondheidsschade (zie ook de algemene voorwaarden) als gevolg van het gebruik van onze producten.

Om je te helpen beoordelen staan alle ingrediënten bij de producten vermeld. En we zijn volledig open over hoe onze producten worden bereid.

Heb je nog vragen hierover? Stuur gerust een berichtje via het contactformulier of e-mail naar info@vrybakkery.nl.