OVER

Mijn naam is Melissa en VRY Bakkery is mijn online bakery. En niet zomaar eentje: alles wat ik maak is glutenvrij, lactosevrij, koemelkvrij, eivrij en vegan.

Bakken als hobby

Van bakken heb ik altijd gehouden, maar in 2020 begon mijn hobby serieuze vormen aan te nemen. Ik startte een Instagram account om mijn baksels te delen en stond in de finale van een landelijke taartbakwedstrijd! Niet veel later bakte ik taarten en koekjes voor familie en vrienden. Al snel ging ik mij verdiepen in glutenvrij en lactosevrij bakken.

Ik wilde mijzelf uitdagen

Gelukkig heb ik zelf geen voedselintoleranties, maar mijn zus wel. Ik zag met lede ogen aan hoe zij er altijd naast zat als ik iets had gebakken. En gingen we ergens koffiedrinken, dan viel het me op dat er voor haar bijna nooit iets te snoepen was. Ik besloot de uitdaging aan te gaan, want dit kon toch zeker anders?

Mijn idee liet me niet meer los

Het idee voor een online bakery was er niet meteen. In eerste instantie wilde ik vooral zo goed mogelijke recepten bedenken. Langzaam groeide het idee om hier méér mee te doen. Om ook anderen met allergieën en intoleranties van dit lekkers te voorzien. En zo ontstond het concept voor VRY Bakkery.

Mijn idee liet me niet meer los en ik kreeg er enorm veel energie van! Maandenlang was ik bezig met het ontwikkelen van recepten en testbakken. En ik ging aan de slag met een website en huisstijl.

In oktober 2021 gingen de online deuren open. Ik verkocht eerst alleen gluten- en lactosevrije koeken in vier smaken en een aantal maandspecials.

Er kwamen al snel nieuwe producten bij

In 2022 lanceerde ik glutenvrije vegan brownies, cookie pie en boterkoek.  Mijn recepten zijn sindsdien niet alleen gluten- en lactosevrij, maar ook eivrij en vegan. Het voelt goed om geen dierlijke producten meer te gebruiken in mijn bakkerij en op die manier bij te dragen aan minder dierenleed. 

Alles met liefde en aandacht

Ik had nooit gedacht een eigen bedrijf te runnen naast een fulltime baan, maar het is waanzinnig leuk. En ik ben ook trots. Klanten die weer zorgeloos kunnen genieten van iets lekkers, daar doe ik het voor. Ik maak alles met veel liefde en aandacht en ik hoop dat je dat proeft!