Als je een bepaald dieet of leefstijl volgt, heb je er vast wel eens mee te maken gehad: misvattingen over je voedingspatroon. Soms heel vervelend en soms ook grappig. Ik deel 5 misvattingen over een glutenvrij & vegan eten.

Het smaakt naar niks
Lang geleden had zowel glutenvrij als vegan een wat suf imago. Het zou niet lekker zijn en naar niks smaken. Maar niets is minder waar! Kruiden, specerijen en verse ingrediƫnten maken glutenvrije en vegan gerechten juist ontzettend smaakvol. Bovendien zijn er tegenwoordig genoeg alternatieven die qua textuur en smaak niet onderdoen voor hun traditionele tegenhangers.
Het is ongezond
Toegegeven: niet alle glutenvrije en vegan producten zijn gezond, maar dat geldt natuurlijk net zo goed voor producten met gluten en dierlijke ingrediƫnten. Glutenvrij en vegan is anders, maar het hoeft niet automatisch ongezond te zijn.
Zelf bakken is moeilijk
Het lijkt misschien een onmogelijke opgave om zonder gluten en dierlijke ingrediƫnten iets lekkers uit je oven te toveren, maar niets is minder waar. Daar ben ik het bewijs van! Toen ik nog mijn online bakkerij had bestelden klanten uit heel Nederland en Belgiƫ. In mijn e-book 'De basis van glutenvrij & vegan bakken' leer ik je al mijn tips & tricks om zelf lekker glutenvrij en vegan te bakken.
Het is duur
Hoewel sommige producten, zoals glutenvrij brood of vegan kaas, prijzig kunnen zijn, hoeft glutenvrij en vegan eten niet altijd duur te zijn. Basisvoedingsmiddelen zoals groenten, peulvruchten, rijst, aardappelen en seizoensfruit zijn vaak budgetvriendelijk en vormen de kern van veel glutenvrije en vegan maaltijden.
Je kan nooit meer genieten van Ć©cht comfort food
FOUT! Van pizza en pasta tot brownies en taart: alles kan worden aangepast zonder in te leveren op smaak. Met een beetje creativiteit en de juiste glutenvrije & vegan bakrecepten kun je bijna alles blijven eten.
Comments